Alfien sodat

 

17.4.2011

 Alfien sodat on saanut hienon vastaanoton, vaikka nimi ehkä liian helposti johdattaa lukijat sotaisille tantereille. Kyllä tämä on selkeä ihmissuhderomaani, jossa sotaa on vain sen verran kuin 1900-luvun alkupuolen historia taustaksi vaatii. Keskeinen henkilö on urheiluintoinen Alfie jonka elämää kuvataan äidin ja vaimon kautta.

"Aluksi Alfie saa ymmärrystä, mutta tarinan edetessä Tuure kuvaa kipakkaan sävyyn äitinsä helmoihin asettuneen miehen ja tämän perheen kohtaloa....:Alfien äiti on miniäänsä kohtaa täydellinen hirviö ja Pirjo-vaimo uhraa elämänsä, jotta muut selviäisivät... Tuure onnistuu taas elävöittämään ansiokkaasti porilaista kulttuurihistoriaa".  Turun sanomat, 13.4.2011

Alfien sodat ei ole ollenkaan sotaromaani, vaikka 1900-luvun alkupuoleen sotia mahtuukin, vaan pikemminkin ihmissuhderomaani. Se kuvaa Alfien suhdetta äitiinsä, yhä vaikeammaksi käyvää suhdetta vaimoonsa sekä miniän ja anopin todella hankalaa suhdetta, jonka Alfie kokee myös omaksi sodakseen.

1.9.2010alfien_sodat_nettiin_crop.jpg

Leila Tuuren uutuus, ALFIEN SODAT, on ilmestynyt ja on kirjakaupoissa samoin kun Sunkirjan verkkokaupassakin myynnissä.

"Mieluiten Alfie olisi viettänyt koko elämänsä pallokentillä. Omistushaluinen äiti, ristiriitainen avioliitto sekä olemassa-olostaan taisteleva yhteiskunta vaativat hänestä kuitenkin osansa.

ALFIEN SODAT kertoo nuorukaisen kamppailusta omien toiveittensa ja halujensa puolesta muiden vaatimuksia vastaan 1900-luvun alkupuolen levottomina vuosi-kymmeninä. Pelikentiltä Alfien joutuu vastoin tahtoaan toisenlaisiin taisteluihin".

ALFIEN SODAT verkkokaupassamme hintaan 15 euroa.

Kansi Matilda Tuure

 

Tilaa kirja tästä